Szabadság(ok), Betegség(ek)
Állás ajánlataink
Webes elõjegyzés
Közbeszerzés
Információk
Betegjogi képviselõ elérhetõsége
Együttmûködõ partnereink


Tekintse meg intzetnket!

Belvros-Liptvros
Egszsggyi Szolglat

1051 Budapest, Hercegprms u. 14-16.
Tel: (1) 428-8100 Fax: (1) 428-8113
E-mail: info@blesz.hu

Trkp

 

Menedzserszûrés cégeknek és intézményeknek

A Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálat a Belváros szívében található, Magyarország egyik legjobban felszerelt egészségügyi járóbetegellátó intézete. Elhelyezkedése és adottságai miatt évek óta közkedvelt a Belvárosban és Budapest más régióiban mûködõ vállalatok és más intézmények körében.

Szûrõprogramunk keretében segítséget adunk az alkalmazottak egészségének megõrzéséhez, az egészségügyi szûréssel nem csak a hétköznapi betegségek, de a komolyabb, munkától hosszabb távollétet jelentõ problémák felderítése is könyebbé válik.

Ügyfeleink között neves vállalatok, bankok és szállodák éppúgy megtalálhatóak, mint a közintézmények, hivatalok.

Kérem, engedje meg, hogy a Belváros Lipótváros Egészségügyi Szolgálat nevében szûrési ajánlatokat tegyek Önnek:


I. VASTAGBÉLSZÛRÉS

Az utóbbi 25 - 30 évben a végbél és vastagbél-rákos megbetegedések száma kb. a 3 - 4,5-szeresére emelkedett.
Magyarországon évente kb. 8 - 9 000-re tehetõ az új páciensek száma, amibõl körülbelül 5000 fõ hal meg. Mindkét nemben a második leggyakoribb daganatos halálok; férfiaknál a tüdõrák, nõknél az emlõrák elõzi meg. A betegség 40 év alatt ritka és fõleg (80 %) 50 év felett jelentkezik; további kockázati tényezõ az, ha a családban korábban már elõfordult ilyen betegség. Elsõfokú rokon érintettsége esetén a daganat kialakulásának kockázata akár 2-3-szor is nagyobb lehet.
A betegség kezdetben tünetszegény, a hasmenés vagy székrekedés, véres széklet, felfúvódás, esetleg görcsök inkább már az elõrement esetek jellemzõje. Tartós fáradságérzés, indokolatlan testsúlyvesztés is elõfordulhat. Egy olyan betegségrõl beszélünk, amelyre általában a késõi felismerés és így a tragikus végkifejlet a jellemzõ miközben a korai illetve megelõzõ állapotának felismerésére minden eszköz rendelkezésre áll. A szûrésre, mai ismereteink szerint jelenleg a vastagbéltükrözés a legalkalmasabb eljárás, amelynek során a vastagbél jól áttekinthetõ, és ami a legfontosabb – a már meglévõ elváltozások felismerésén túl - a daganatok kiindulását döntõ többségében képezõ ún. polypok eltávolíthatók.
A daganatkezdemények lassan alakulnak ki. A korai „polyp” szinten felismert és operált elváltozás esetében szinte 100 %-os gyógyulásról beszélhetünk.

A fenti adatok önmagukért beszélnek, de az elõzõek alátámasztásul néhány adat kollégánk kongresszuson is elhangzott anyagából.
2009-ben a Budaörsi Önkormányzat támogatásával a médiában történt felhívást követõen az 50-70 év közötti panaszmentes lakosok körében vastagbélszûrést végeztek. 72 kolonoszkópia történt, amibõl csupán 25 vizsgálat volt negatív. 20 esetben távolítottak el polypot, illetve polypokat, 27 esetben divertikulosis, 19 esetben aranyérbetegség és egy esetben vastagbél daganat igazolódott.

A szûrõvizsgálati csomag az alábbiakat tartalmazza:

altatás nélkül:

- kolonoszkópos vizsgálat
- labor vizsgálat
- gasztroenterológus vagy sebész szakorvosi vizsgálat
(kolonoszkóp elõtt ill. után)


altatás esetében:

- kolonoszkópos vizsgálat
- labor vizsgálat
- gasztroenterológus vagy sebész szakorvosi vizsgálat
(kolonoszkóp elõtt ill. után)
- kardiológiai vizsgálat
- mellkas rtg.
- aneszteziológus szakorvosi vizsgálat (altatás utáni õrzéssel)Polypeltávolítás (polyponként)
Polypeltávolítás (3 vagy több)
Szövettani vizsgálat az eltávolított poypok számától függetlenül

A szûrés díját az aktuális díjfizetési szabályzat tartalmazza.

II. MELANOMA SZÛRÉS


Az utóbbi években a bõrrák és fõleg a melanoma (festéksejtes bõrrák) a fehérbõrû népesség körében drámai módon emelkedve egyre fiatalabb korosztályokat érint. Magyarországon évi 900 - 1000 új esettel lehet számolni.
A daganatos burjánzás a bõr festéktermelõ sejtjeibõl indul ki és kialakulásában a genetikai hajlamon, hormonális hatáson, a meglévõ festékes anyajegyek fizikális és kémiai sérülésén kívül az UV sugárzás is szerepet játszik.

Ma már a bõrgyógyászati szakma kiváló technikai lehetõségekkel rendelkezik a melanoma korai felismerésére. A rendszeres szûrõvizsgálattal korai stádiumban felfedezett bõrdaganat és legfõképpen a melanoma gyógyítható! Szerencsére, egyre többen választják a rendszeres szûréssel a megelõzést. Intézetünkben a melanoma szûrést kulturált körülmények közt, jól képzett, tapasztalt szakemberek végzik korszerû eszközökkel, elõre egyeztetett idõpontban. A vizsgálat fájdalmatlan és kb. ½ órát vesz igénybe. A páciens a vizsgálatról tájékoztatóval ellátott véleményt kap, a feltett kérdésekre munkatársunk válaszol. Amennyiben szükséges, a kérdéses bõrelváltozások további ellátására az intézetben kiváló lehetõség van.

A szûrés díját az aktuális díjfizetési szabályzat tartalmazza.

III. OSZTEOPORÓZIS (CSONTRITKULÁS) SZÛRÉS


Az oszteoporózis különösen a fejlettebb országokban a leggyakoribb anyagcserezavar. Létrejöttében a teljesség igénye nélkül számos ok szerepelhet, mint pld.: nõi nemi hormonok mennyiségének csökkenése (változókor), dohányzással és alkoholfogyasztással összefüggõ felszívódási zavarok, a mozgásszegény életforma, a cukorbetegség stb. Az idõs életkor önmagában is kockázati tényezõ.

Mindkét nem betegségérõl van szó, ami Magyarországon a lakosság kb.10 %-át érinti.
Kialakulása lappangó és igen gyakran csak tünetei – a gerinc helyi vagy kisugárzó fájdalmai, illetve baleset nélkül bekövetkezett csípõ,- borda, vagy csigolyatörés – hívja fel a figyelmet az ilyenkor már rendszerint elõrement folyamatra.

Tudni kell, hogy a csontritkulás elleni védekezés, Magyarországon megoldott. A rendszeres szûrõvizsgálatok (kiemelten a csontritkulás mérés, valamint a radiológiai és labor vizsgálatok), a szakorvosi vizsgálat és gondozás, a gyógytorna, a fizikoterápiás és gyógyszeres kezelések mellett a megbetegedés kézben tartható, a betegek panaszmentessége, gyógyulása biztosítható.

A szûrõvizsgálat csomag az alábbiakat tartalmazza:

Csontritkulás vizsgálat (Dexa) két régióban
(csípõ+ágyék-gerinc)

Elõzetes szakorvosi vizsgálat majd
leletkiadás és véleményezés

A szûrés díját az aktuális díjfizetési szabályzat tartalmazza.

Amennyiben további vizsgálatok szükségesek, illetve az eredmény birtokában a fent említett kezelések közül valamelyik szóba jön és a beteg minket választ, úgy Intézetünk természetesen áll rendelkezésre.


További információ kérhetõ:

Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálat
Telefon: 428-8198
Fax: 428-8113
E-mail: info@blesz.hu